Lexiq

Vadkemping

Vadkempingezésnek nevezik, amikor valaki nem egy hivatalos kempingben, hanem valahol máshol, közterületen, általában egy erdőben vagy vízparton állítja fel a sátrát (vagy alszik lakókocsiban, lakóautóban).

A vadkempingezés nem mindenhol legális. Tiltott például Belgiumban és Horvátországban, de megengedett többek között Finnországban, Spanyolországban vagy Norvégiában. Magyarországon 24 óránál rövidebb ideig ingyenesen és külön engedély vagy bejelentés nélkül lehet vadkempingezni az erdőkben, kivéve a természetvédelmi területeket, ahol általában csak a kijelölt helyeken, vagy előzetes (és néha fizetős) engedéllyel szabad.

Előnye, hogy ingyenes, nem kell előre lefoglalni és időben odaérni, kalandosabb és általában nyugodtabb egy kempingnél, és sokkal különlegesebb helyeken tudsz aludni, mintha hivatalos helyen sátoroznál. Hátránya, hogy nincs zuhanyzó, áram és más szolgáltatások, és előfordulhat, hogy éjszaka állatok látogatnak meg, ami olyan helyeken lehet ijesztőbb, ahol élnek medvék vagy farkasok.

Bővebben:

Publikálva: 2021. március 1.