Lexiq

Pendrive

A cikk reklámlinket tartalmaz.

A pendrive egy olyan hordozható adattároló eszköz, amelyet számítógépekhez és más eszközökhöz lehet csatlakoztatni, és adatokat (például képeket, dokumentumokat és filmeket) lehet rá menteni vagy onnan leolvasni.

A pendrive‑ok kis méretűek, könnyen hordozhatóak és általában USB‑csatlakozóval rendelkeznek. A felhasználók számára könnyű és kényelmes adattárolási megoldást kínálnak, és sokan használják őket a fontos fájlok, dokumentumok, képek, zenék vagy videók tárolására és szállítására.

A pendrive-ok tárolókapacitása különböző lehet, és általában gigabyteban (GB) mérjük őket. Az alacsonyabb tárolókapacitású pendrive‑ok általában olcsóbbak, míg a nagyobb tárolókapacitásúak drágábbak lehetnek, a kapacitás mellett azonban a sebességük is meghatározza az árukat.

A pendrive‑ok használatát nagyon sok modern eszköz támogatja, például az asztali számítógépek, laptopok, okostelefonok és tabletek is. A felhasználóknak csak be kell dugniuk a pendrive‑ot az USB‑portba, és azonnal elérhetik a rajta tárolt fájlokat.

Ha például be kell vinned az iskolába egy otthon készített videófilmet, akkor azt felmásolhatod egy pendrive‑ra, amit az iskolában bedugsz a számítógépbe, amin a videót le kell játszani. Ha több számítógépet használsz otthon, azok között is mozgathatsz fájlokat pendrive segítségével.

Pendrive vásárolható például a Notebook.hu webáruházban.

Publikálva: 2023. április 6.