Lexiq

Partnerprogram

Partnerprogramnak (vagy angol kifejezéssel affiliate marketingnek) nevezzük azt a fajta reklámozás módot, ahol a hirdető a partner által hozott eladások vagy a látogatók valamilyen előre meghatározott tevékenysége után fizet jutalékot.

A jutalék lehet fix összeg vagy a vásárlás után kapott pénz valahány százaléka is.

Egy partnerprogram ajánlhat például 5%-ot minden általad küldött látogató vásárlásából, vagy fizethet egy meghatározott összeget, ha a látogató regisztrál az oldalra vagy feliratkozik a hírlevelére.

A partnerprogramokat legtöbbször forgalmas, a hirdetett termék témájához kapcsolódó weboldalakon szokták használni.

Partnerprogram kiválasztásakor érdemes olyan hirdetőt választani, akinek a honlapja ismert, jól felépített, vagy máshol nem elérhető termékeket árul, mivel így nagyobb eséllyel fog vásárolni rajta az általad küldött látogató. Fontos figyelni arra is, hogy a jutalékhoz a hirdető oldalára küldött látogatónak hány napon belül kell vásárolnia. Amennyiben túlságosan rövid időszak van megadva, előfordulhat, hogy a látogató ugyan vásárol, de jutalék mégsem jár már érte. Szintén fontos szempont, hogy a jutalék egyetlen alkalommal, vagy a látogató összes későbbi vásárlása után jár. Végül érdemes megnézni a kifizetési limitet is, mivel ha ez irreálisan magas, akkor előfordulhat, hogy hiába küldesz vevőket, a keresett pénzhez sosem, vagy csak évek múlva fogsz hozzájutni.

Az egyes cégek partnerprogramjai mellett léteznek olyan oldalak is, amik több különböző cég partnerprogramjait foglalják egybe. Itt elég egyszer regisztrálni az oldalra, és a különböző webáruházakból, szolgáltatásokból származó jutalékot egyszerre tudod kikérni.

Kapcsolódó szó: lead

Publikálva: 2020. április 23.