Lexiq

Networking

Az angol networking szó szerinti fordítása hálózatépítés, ami itt a kapcsolati hálóra utal, azaz a szó jelentése magyarul kapcsolatépítés az azonos szakmával vagy közös érdeklődéssel rendelkező emberek között.

Erre irányuló hagyományos rendezvény például egy konferencia, egy rövidebb tematikus előadás-sorozat vagy egy üzleti vacsora, ahol új információk és ötletek cseréjével mutatkoznak be egymásnak a résztvevők. A networkinget tehát arra szokás használni, hogy az emberek bővítsék ismeretségi körüket, értesüljenek a friss hírekről és trendekről, szélesítsék a látókörüket a szakterületükön vagy érdeklődési körükön belül, megismerjék a környező munkalehetőségeket stb.

A networking ereje abban rejlik, hogy céljaid elérésében nem feltétlenül azok nyújtanak segítséget, akiket közvetlenül megismersz, hanem az ő ismerőseiket is elérheted azáltal, hogy eszükbe jutsz, mesélnek rólad, ajánlanak téged, továbbítanak valakit hozzád. Egyetlen újonnan megismert személyen keresztül tehát az ő ismeretségi körét és kapcsolati hálóját is eléred.

Bővebben: Networking- mi ez és mire jó Önnek? (Bisnode)

Kapcsolódó szó: meetup

Publikálva: 2021. február 4.