Lexiq

Kindle

Az Kindle (vagy régebben Amazon Kindle) az Amazon nevű cég e‑könyv olvasó termékcsaládja. Az e‑könyv olvasók olyan készülékek, amik kifejezetten elektronikus dokumentumok olvasására fejlesztettek ki. Viszonylag nagy méretű, alacsony fogyasztású, napfényben is jól látható, papír‑szerű kijelzővel rendelkeznek, és jellemzően több hétig bírják egy feltöltéssel.

Többféle Kindle készülék létezik. Mindegyik alkalmas e‑könyvek olvasására, csak a különböző, főképp kényelmi funkciókban (úgy mint WiFi vagy mobilnet, érintőkijelző, különböző színű háttérvilágítások, tárhelyméret, vízhatlanság és kijelző felbontás) különböznek. A reklámmentes változat mellett létezik olcsóbban megvásárolható, reklámos is, ami a főmenüben és képernyőkímélőként hirdetéseket jelenít meg.

A Kindle készülékekről egyszerűen és számítógép nélkül lehet e‑könyveket vásárolni az Amazon.com oldalról, vagy számítógépről is fel lehet rá másolni könyveket, általában AZW, TXT, MOBI, PRC vagy DOCX formátumban. Támogatják a PDF formátumot is, ezek azonban csak akkor jelennek meg jól rajtuk, ha kifejezetten olyan képernyőméretre vannak kialakítva, mint amekkora méretű a Kindle képernyője.

Publikálva: 2021. március 4.