Lexiq

IPhone

A cikk reklámlinket tartalmaz.

Az iPhone egy Apple nevű amerikai cég által gyártott okostelefon.

Az első iPhone‑t 2007‑ben mutatták be, és azóta számos új verziója jelent meg.

Az iPhone‑ok a magasabb árkategóriába tartoznak, de széles körben elterjedtek világszerte, és több újdonságot is bevezettek az okostelefonok világába.

Az iPhone‑nak számos funkciója van, többek között telefonálás, üzenetküldés, e‑mail küldés és fogadás, internetböngészés, fotók és videók készítése és megosztása, zenelejátszás, alkalmazások letöltése és használata. Bár ezeket más rendszerű (például Android) okostelefonok is tudják, a kettő között nincs átjárás, azaz az egyikre írt alkalmazások nem futnak a másikon, és viszont.

Az androidos okostelefonokhoz képest az iPhone rendszere zártabb, kizárólag az Apple gyárt ilyen készülékeket, így nem lehet sok fajta közül választani. Egy‑egy alkalmazás gyakran csak fizetősen vagy az andoridos változathoz képest drágábban érhető el rajta. Ami a hátránya, az egyúttal az előnye is, hiszen a kevés különböző telefonmodell miatt a rendszert jobban tudják optimalizálni, így minden felhasználónak ugyanolyan minőségben és sebességben futhatnak a rajta található alkalmazások.

iPhone vásárolható például a Notebook webáruházban.

Bővebben: iPhone (Wikipédia)

Publikálva: 2023. április 6.