Lexiq

Glamour

A glamour (kiejtése: glámúr) szó szerinti jelentése ragyogás, csillogás, varázslat, átvitt értelemben pedig valami olyan tulajdonság, amitől egy ember vagy egy tárgy vonzónak, elbűvölőnek tűnik.

Ilyen lehet például a női szépség kiemelése egy sminkkel vagy egy előnyös ruhadarabbal, vagy akár egy új mobiltelefon színének vagy formatervezettségének kihangsúlyozása egy különleges fénnyel vagy egy tükröződő felülettel.

A szó azóta vált közismertté a magyar nyelvben, hogy 2004 szeptemberében elindult a Glamour című divatmagazin. Ennek eredeti, első száma 1939‑ben jelent meg Amerikában, akkor még Glamour of Hollywood, azaz "Hollywood glamourja" címmel. A hazai Glamour honlapja a glamour.hu címen olvasható.

A magazin kiadója szervezi a Glamour‑napok néven futó vásárlási akciót is, amikor a magazin mellé adnak egy kuponfüzetet is, és ezekkel a kuponokkal néhány napon keresztül különleges kedvezményekkel lehet vásárolni a felsorolt üzletekben (elsősorban a nőket vonzó divatáruházakban és drogériákban).

Publikálva: 2020. október 3.