Lexiq

EFSA

Az EFSA a European Food Safety Authority, magyarul az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság rövidítése.

Az EFSA logójaEz egy független tudományos tanácsadó szervezet, aminek fő feladata az élelmiszerek biztonságosságának vizsgálata, továbbá a fogyasztók tájékoztatása és a jogalkotók számára nyújtott tanácsadás minden olyan kérdésben, ami hatással lehet az élelmiszerek egészségügyi kockázatára (ide értve a táplálkozástudományi, állategészségügyi, az állat- és növényvédelemmel kapcsolatos kérdéseket is).

Az EFSA az Európai Unió szolgálatában áll. 2002. február 21. óta működik, székhelye az olaszországi Parma. A szervezet tagjai az Európai Unió tagállamainak, valamint Norvégia és Izland felelős hatóságainak képviselői, de szükség esetén külső szakértők is közreműködhetnek a munkában. Magyarországot a Nébih képviseli.

Az EFSA hivatalos weboldala: efsa.europa.eu

Bővebben: Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (Wikipédia)

Publikálva: 2022. január 11.