Lexiq

Aroma diffúzor

Az elektromos aroma diffúzor egy olyan készülék, ami a diffúzor működési elvén egyenletesen szétszórva fújja ki a benne lévő folyadékot, és ezzel segíti a kibocsátott illat elkeveredését a szobában lévő levegővel.

A diffúzor legfőbb előnye a hagyományos párologtatással szemben, hogy nem melegíti fel a benne lévő folyadékot, hanem hideg párát szór szét, így nem károsítja az illóolajok kémiai szerkezetét, és ennek köszönhetően megőrzi azok aromaterápiás és fertőtlenítő hatását.

ultrahangos aroma diffúzor használat közbenAz aroma diffúzornak két típusa létezik:

  1. Ultrahangos párásító készülék: a vizet magas frekvenciás, gyors rezgéssel egészen apró vízcseppekké töri szét, és ezeket a pára méretű vízcseppeket egy kis ventilátorral fújja ki a levegőbe. Ez a fajta készülék hosszan tartó, állandó illatosítást biztosít a szobában.
  2. Illóolaj porlasztó készülék: víz nélkül, közvetlenül csak a színtiszta illóolajat szórja szét a levegőben egy ventilátorral. Mivel nem kell hozzá vizet használni, így nem párásítja a szobát. Ennek illatosító hatása gyors és intenzív, így inkább esetenkénti, azonnali légfrissítésre ajánlott.

Bővebben: Hogyan válassz aroma diffúzort? (Aromadiffúzorok)