Lexiq

444

1.

a 444.hu logójaA 444.hu egy internetes híroldal. Az oldal nevében a 4‑es számok állítólag arra utalnak (és ezt az oldal logója is alátámasztani látszik), hogy amikor egy ideges kommentelő sok felkiáltójelet akar rakni a mondanivalója végére, de elfelejti lenyomni vagy nem jó időpontban nyomja le a shift billentyűt, akkor - magyar billentyűzetkiosztás esetén - felkiáltójel helyett 4‑es számokat (is) ír.

2.

Az angyali számokban való ezoterikus hit szerint a 444‑es számmal való gyakori találkozás arra utal, hogy az angyalok jelenleg is körülvesznek, és szükség esetén segítenek neked.

Az angyalok, az angyali kommunikáció és az angyali számok létezésére nincs tudományos bizonyíték. A szkeptikusok ehelyett azzal a pszichológiából ismert jelenséggel magyarázzák a folyton ismétlődő számokat, hogy az emberek hajlamosak ott is mintázatokat felfedezni, ahol valójában nincsenek ilyenek, illetve tévesen ítélik meg, hogy adott események egyidejű előfordulása igényel-e ok-okozati magyarázatot, vagy a véletlen is elegendő magyarázat lehet.