Lexiq

404 - Not Found

Az 404 - Not Found (magyarul 404 ‑ nem található) egy weboldal helyett megjelenő hibaüzenet, ami arról tájékoztat, hogy a kért tartalom nem található a szerveren, valószínűleg azért, mert már törölve lett, vagy hibásan írtad be az oldal címét.

A problémát néha az okozza, hogy az e‑mail vagy chat program, amin a linket küldték neked, egy felesleges szóközt rakott a linkbe, vagy a végére került például egy vessző vagy egy zárójel-bezárás karakter. Az ilyen hibákat, ha észreveszed, javítani tudod.

Facebookról a vágólapon keresztül másolt linkek esetében néha előfordul, hogy a hosszú link egyes részeinek helyére "..." került, ezért nem jelenik meg a tartalom.

Szintén gyakori probléma, hogy a weboldalt teljesen átalakították, minden új címre került, és a régi címekről nem továbbítanak át az újakra. Ezeket a problémákat megpróbálhatod úgy kiküszöbölni, hogy megnyitod az oldal főoldalát, és onnan próbálsz meg a menü segítségével eljutni a keresett tartalomhoz. Ehhez a domain név mögül minden könyvtár nevét ki kell törölnöd, például a https://lexiq.hu/404-not-found oldal esetén a https://lexiq.hu/ címről kellene elindulnod.

A hibaüzenetben szereplő 404‑es szám az úgynevezett HTTP‑állapotkód, amiben az 4 azt jelöli, hogy a hibát a kliens, azaz te váltottad ki, a 04 pedig a hiba fajtáját pontosítja, azaz jelen esetben azt, hogy nem létező tartalmat próbáltál meg megnyitni.

Publikálva: 2020. április 23.