Lexiq

403 - Forbidden

Az 403 - Forbidden (magyarul 403 ‑ jogosulatlan lekérés) egy weboldal helyett megjelenő hibaüzenet, ami arra utal, hogy nincs jogod a kért tartalom lekérésére.

Általában akkor jelenik meg, ha egy tartalom jelszóval van védve, és a jelszót nem megfelelően adtad meg, esetleg nem vagy bejelentkezve az oldalra, vagy a tartalom csak más jogosultsággal rendelkező felhasználók számára elérhető. Előfordul, hogy egy könyvtárban lévő fájlok megtekinthetőek, de magának a könyvtárnak a tartalma nem listázható ki, és ha megpróbálod, akkor is ezt a hibaüzenetet kapod.

Ha úgy gondolod, hogy a tartalmat el kellene tudnod érni, próbálj meg bejelentkezni a megfelelő felhasználónévvel és jelszóval, esetleg töltsd újra az oldalt pár perc múlva, hátha csak valamilyen átmeneti, nem közvetlenül a jogosultságokkal kapcsolatos hiba okozta a hibaüzenetet.

A hibaüzenetben szereplő 403‑as szám az úgynevezett HTTP‑állapotkód, amiben az 4 azt jelöli, hogy a hibát a kliens, azaz te váltottad ki, a 03 pedig a hiba fajtáját pontosítja, és jelen esetben arra utal, hogy olyan tartalmat akartál letölteni, amihez nincs jogosultságod.

Publikálva: 2020. április 23.