Lexiq

400 - Bad Request

A 400 - Bad Request (magyarul 400 ‑ hibás kérelem) egy weboldal helyett megjelenő hibaüzenet, ami arra utal, hogy a szerver nem tudja (vagy nem fogja) feldolgozni a kérést, mert abban hiba található.

A hibaüzenet oka lehet például az, hogy túlságosan nagy méretű volt a kérelem (például nagy fájlt akartál feltölteni), rossz formátumban került elküldésre (például speciális, például ékezetes karakterek szerepeltek benne) vagy a szerver úgy gondolja, hogy az támadó jellegű volt.

A hiba megoldása attól függ, hogy mit csináltál épp, amikor a probléma jelentkezett. Ha épp egy fájlt töltöttél fel, próbálkozz kisebb méretű fájllal! Ha be vagy jelentkezve az oldalra, próbálj meg kijelentkezni, majd ismét bejelentkezni! Töröld az oldalhoz tartozó cookie‑kat! Előfordulhat, hogy a hibát egy böngésző kiegészítő okozza, ezért próbálkozhatsz azok átmeneti kikapcsolásával vagy törlésével is. Ha a hibaüzenetet programozóként kaptad egy lekérés során, akkor ellenőrizd, hogy az megfelelő formátumú legyen!

A hibaüzenetben szereplő 400‑as szám az úgynevezett HTTP‑állapotkód, amiben az 4 azt jelöli, hogy a hibát a kliens, azaz te váltottad ki, a 00 pedig a hiba fajtáját pontosítja.

Publikálva: 2020. december 20.